שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
פול מצרי
- 1 כוס פול מצרי
- 1/4 כוס עדשים כתומים
- כף רסק עגבניות
- 1/4 כוס שמן
- מלח
- לימון
ערב לפני, משרים את הפול בתוך קערה עם מים.
למחרת, שוטפים את הפול ומסננים. שמים את הפול בתוך סיר לחץ ומוסיפים מים מעל גובה הפול ב-2 ס"מ בערך (רצוי להשתמש במים חמים על מנת לחסוך בזמן הבישול).
מוסיפים את רסק העגבניות ואת העדשים . מכסים את סיר הלחץ ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים על אש נמוכה (ניתן להוסיף ביצים לבישול).
עם תום הבישול , מוציאים את הביצים הקשות. מוסיפים כרבע כוס שמן רותח, מלח ולימון על פי הטעם. ומרתיחים את הפול כמה דקות על אש נמוכה.
ניתן למעוך את גרגרי הפול.
הצעות הגשה: ניתן להגיש יחד עם חומוס, טחינה, עריסה, שמן זית, כמון, בצל ירוק אפשרות נוספת לתיבול הפול: לאחר הבישול, להוסיף לו רק מלח וכל אחד מוסיף לצלחתו האישית פיסת חמאה\ מרגרינה.
בתאבון!!!