שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
עלי גפן ממולאים בשר (וורענאב)
- 0.5 קילו עלי גפן - מאה עלים לפחות ואולי יותר 0.
- 5 קילו בשר טחון - עדיף בבשר הירך "פרדה"
- 5 בצלים - בינוניים, קצוצים
- 3 כפות אורז - לא מבושל, רצוי מהזן המוארך (בסמטי או פרסי)
- 0.5 קילו עגבניות - לרוטב - קלופות ומרוסקות (אפשר מקופסה)
- 1 מיץ לימון - מיץ מסונן מחצי לימון למילוי, ועוד מיץ מסונן מחצי לימון לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 שום (שיניים) - שיניים קצוצות פלפל מלח
מערבבים את כל חומרי המילוי (בשר טחון, בצלים, אורז,מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל).
לשים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים קלות (כדקה) את השום בשמן זית. מוסיפים את העגבניות (חצי קילו עגבניות קלופות ומרוסקות) ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
מוציאים את תערובת המילוי מהקירור וממלאים את העלים.
מרפדים קרקעית של סיר גדול ושטוח בעלים קרועים ובשאריות עלים.
מסדרים בצפיפות רבה את העלים הממולאים בתוך הסיר. במידת הצורך עושים זאת בשכבות.
יוצקים את הרוטב על העלים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מוסיפים עוד שכבת עלים קרועים ושאריות עלים. מניחים עליהם צלחת שטוחה שתשמש כמשקולת.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה בסיר מכוסה.
בתום הבישול שופכים בזהירות את נוזלי הבישול לקערה. מניחים על הסיר צלחת הגשה גדולה והפוכה והופכים את תוכן הסיר אל הצלחת. מגישים את העלים ולידם מעט מנוזלי הבישול. ניתן להחליף את הבשר בעוף. ניתן להוסיף לתערובת המילוי 100 גר' צנוברים מטוגנים במעט שמן זית .
בתאבון!!