שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
טגרינס
- 5 ביצים
- חצי קילו קמח
- כפית מלח
- מעט כורכום
- 5 זירעי הל שלמים
מכינים בצק מכל החומרים, ומחלקים אותו לכ-7 כדורים קטנים.
לרדד קצת כל כדור ולהעביר את הבצק דרך המכונה אשר משטחת את הבצק.
מניחים את כל רצועות הבצק לייבוש כ-15 דקות (ניתן לעשות זאת בין שני כסאות או לתלות על חבל כלשהו)
מעבירים את המכונה של הטגרינס למצב של דק מאוד.
מפזרים את האטריות על השולחן (לא בערימה על מנת שהן לא ידבקו אחת לשניה).
מרתיחים כ-7 ליטר מים עם מלח. מחלקים את האיטריות שנוצרו לשלוש קבוצות, ומכניסים אותן למים הרותחים למשך 5 דקות.
משמנים תבנית , שמים את האיטריות המבושלות בתבנית , ומערבבים על מנת לשמן את כל האיטריות.
מקלפים את זרעי ההל וטוחנים במטחנת קפה. מוסיפים את הההל הטחון ומערבבים.
מחממים את התנור ל-185 מעלות. מכניסים את האטריות לתנור כ-10 דקות לפני ההגשה.
בתאבון!!