שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
דואה מצרית
- 250 גרם שומשום מלא
- 100 גרם גרגירי כוסברה - שלמים
- 200 גרם גרגירי כמון - שלמים
- 250 גרם בוטנים - מקולפים, לא קלויים!
- 2 כפיות מלח שטוחות
את כל מרכיבי הדואה נדרש לקלות במחבת עמוקה ויבשה (ללא שמן). טחינת המרכיבים, עדיף מאוד שתיעשה במטחנת יד של פעם (אותה מטחנה יצוקה מוכספת/אפורה שעברה אלינו בירושה מהסבתא או שאפשר למצוא בשוקים מזרחיים).
מאחר וזמן הקלייה של כל מרכיב שונה מהאחר, קולים את המרכיבים כל אחד בנפרד.
תחילה קולים במחבת את כל גרגרי הכוסברה עד להשחמה.
בסיום מעבירים לקערה גדולה ועמוקה קולים את כל גרגרי השומשום, תוך כדי הקליה ישמעו קולות נפץ חרישיים בדומה לפופקורן, לא להבהל, להמשיך לקלות עד להשחמה, לא קורה כלום. חשוב לערבב כל הזמן בסיום מעבירים הכל לקערה עם הכוסברה.
קולים את הכמון עד להשחמה ובסיום מוסיפים לקערה. כנ"ל לגבי הבוטנים. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
מכינים קערה נוספת ריקה להעברת התערובת הנטחנת. אל תוך פתח הקיבול של מטחנת היד מוסיפים כל פעם לא יותר משתי כפות תערובת וטוחנים.
בסיום מוסיפים 2 כפיות שטוחות של מלח שולחן (עדיף להוסיף כפית אחת, לטעום ובהדרגה להוסיף את הכפית השניה עד לקבלת הטעם הרצוי), מערבבים היטב. מעבירים את התערובת המוכנה לצנצנות זכוכית אטומות ושומרים במקום יבש ומוצל.
מומלץ להוסיף למאכלי גבינה.
בתאבון!!