שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
בסטרמה (בשר משומר)
מרכיבים:
- 2 ק"ג פילה עגל טרי מנוקה היטב
לתערובת התבלינים:
- 600 גרם פפריקה מתוקה
- 50 גרם פפריקה חריפה
- שום כתוש משלושה ראשי שום
- 50 גרם חילבה טחונה
- 100 גרם כמון
- 2 כפות גרגרי כוסברה טחונים
- 2 כפות פלפל שחור
הוראות הכנה:
עוטפים את נתח הבשר בכמות נדיבה של מלח גס ומניחים על מגש מוטה מעט על מנת שכל הנוזלים המנוקזים ממנו ייזלו החוצה. משאירים אותו כך שלושה ימים.
בכל יום ממליחים במלח גס והופכים את הבשר על מגש הייבוש.
כעבור 3 ימים עוטפים את הבשר במגבת יבשה ומכניסים למקרר לכ-5 ימים עד שבוע.
מערבבים את החומרים לתערובת תבלינים עם מעט מים .
מורחים את הבשר בשכבה עבה של התערובת.
תולים את הבשר ועם קצת שמן זית על הידיים מחליקים אותו שיהיה אחיד .
משאירים את הבשר שבוע נוסף תלוי ורק לאחר מכן הוא יהיה מוכן לאכילה.
בתאבון!