שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
קושארי (תבשיל עדשים וחומוס)
- 1 כוס/ות עדשים שחורות - שטופות
- שמן זית
- 1 גזר - קצוץ גס
- 0.5 סלרי קצוץ דק
- 2 בצל - בצל אחד קצוץ גס + בצל אחד פרוס לטבעות
- 6-5 מרווה - עלים
- 1.5 כוס/ות מים
- מלח
- פלפל שחור
- עגבנייה - קלופה, ללא גרעינים וקצוצה (אפשר גם מקופסה)
- 1 כוס/ות אטריות - קטנות, מבושלות
- 1 כוס/ות חומוס - מבושל
מחממים בסיר שתי כפות שמן זית ומאדים את הגזר, הסלרי והבצל (הקצוץ).
מוסיפים את עלי המרווה ואת העדשים, מערבבים במשך שתי דקות ומוסיפים את המים.
ממליחים ומפלפלים ומבשלים במשך 30 דקות.
מחממים בסיר נפרד שתי כפות שמן זית, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.
מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את טבעות הבצל. מסננים את טבעות הבצל מהשמן ומעבירים לקערית.
בכף מחוררת מעבירים את העדשים המבושלות למחבת עם השמן, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהעדשים מקבלות מרקם של תבשיל.
מרסקים במעבד מזון את העגבניות המבושלות ומוסיפים מלח ופלפל.
ההגשה: מניחים על צלחת שטוחה כוס מהאטריות המבושלות, ועליהן יוצקים שתיים-שלוש כוסות מרוטב העגבניות ומוסיפים שלוש-ארבע כפות מהעדשים. מפזרים מסביב חופן מהחומוס המבושל ואת הבצל המטוגן ומגישים.
בתאבון!!